Abonelik

 Kovala



"Beni Tanımadan Yargılama"
(Romantik Bir Kamyon Arkası Yazısı)

aysel git başımdan!


harbiden ben sana göre değilim. attila ilhan kadar şiirsel de değil benim cümlelerim. onun kadar romantik bir “karanlık, kötü ve çirkin”liğim de yok. gerçeğin en basit haliyle taşıyorum ben bu sıfatları. diyorum ki, “sen o güzel dudaklarınla bana bakıp tatlı tatlı gülümsüyorsun ya. benim içimde en ufak bir yaprak bile kıpırdamıyor. bıkkın, yorgun, heyecansız ve gerginim ben. ruhumdaki en olumlu duygularla yaklaşmak isterim sana ama bunu başarabilmemin bir yolu yok. üstelik böyle bir arzum da yok. ısrar edersen seni öperim. bundan hoşlandığını hissedersem erkekçe bir gururla devam ederim cinsel eylemlerime. ama yanından uzaklaştığımda senden geriye tek şey kalmaz aklımda. biliyorum bunu da romantize edeceksin ama içimde romantizmin zerresi yok benim....”

kadınlar yüzyıllardan beri askerlere aşık olmuşlar. antimilitarist kadınları hariç tutmayı bir borç bilerek günümüzde de bu eğilimin devam ettiğini söylemem çok iddialı olmayacaktır kanımca. darian leader bunun nedeni olarak, kadınların kaybolma ihtimali olan erkeklere aşık olduklarını söyler. bir askerin savaşa gidip kaybolma ihtimali çok fazladır. kaybolmak romantik bir durumdur. ve kadın kaybolma ihtimali yüksek olanın elinde olmasını arzular. ama gidip mülayim adamlarla evlenirler. darian leader'in iddialı saptamalarını referans alıp günlük hayattaki deneyimlerime baktığımda gizemin her zaman bir kadının tutkusunu uyandırma konusunda etkili bir nitelik olduğunu görüyorum. bunu abartıp eldeki kuşu da teldeki kuşu da kaçıran bir dostumun "gizem ayağı göt ayağı" pişmanlığını da not olarak düşerek genç kovalaklara düz adam olmamalarını öneriyorum. gizemli erkek çoğu zaman ya marazlı ya da başı kalabalık erkektir. meşgul adamın çekiciliği bilinen bir gerçek. fakat bu meşguliyet çoğu zaman teldeki kuştan gözünü alamayan adamın zihinindeki evdeki kuşun kaygısıyla ortaya çıkar. yani bir adam kendini sır perdesiyle örtüyorsa söylemek istemediği şeyler vardır. bunlar çoğu zaman süregelen bir ilişkiyle ilgilidir.

işte benim gibi bıkkın kovalaklar çok kısa sürede bu perdeyi de kaldırıp durumu izah etmeyi tercih ederler. olası bir ilişkiden en çok zarar görecek olanın teldeki kuş olduğu aşikardır. çünkü evlilikler ihanetlere rağmen binyıllardır devam ediyor. esas kadın ya farketmez ya da farketmezden gelir. bazen yakalar ve bedeli ödenir. ama teldeki kuş daima ikinci kadın olarak kalacaktır. kazanımı sahipli bir erkeğe sahip olmaktır en fazla. peki neden evli bir adam ortalıktaki birsürü bekar adamdan daha caziptir?. bunu, denenmiş ve erkenden sahiplenilmiş olduğu için kalitesi tescillidir, diye açıklayanlar da var. ya da kadının macera arzusu?. sanmıyorum. ben yine sahipli bir şeyin sahipsizden daha değerli olduğunu düşünüyorum. burada erkeğin iki çekincesi olabilir. ilki, yakalanıp evden şutlanmak. ve nadiren de ikinci çekince, karşıdaki genç insana zarar verme ihtimali..

"bir erkeğin cinsel şöhretiyle ilgili zarar verici dedikodular bir kadının o erkeğe ilgisini uyandırmasının sebebidir. baştan çıkarılıp sonra da terk edilen bir dizi kadından biri olacağını düşünmeyip farklı olmayı başarabileceğini sanabilir: diziye kendini farklılığıyla sevdirmek amacıyla girecektir."

darian leader

0 yorum: